Bedrijf
Nieuws
Verkoop
Producten
Milieu
Wegbeschrijving
Beurzen
Vacatures
Video
Contact

 

 

Millieu

Belgicactus is aangesloten bij het VMS en in het bezit van het MPS A certificaat . Belgicactus behaalt de laatste jaren 105 punten op maximum van 110 punten.

vms

 

 

Vertrekkend vanuit onze waarden, kwaliteit en duurzaamheid streven wij er naar om zo veel mogelijk biologische bestrijding toe te passen indien de klimaatomstandigheden het toelaten en het economisch haalbaar is, Hiervoor werken wij samen met vooraanstaande leveranciers van biologische bestrijders in de tuinbouw.

Wij vertrekken tevens vanuit het principe van IPM, integrated pest management.

Hierbij een greep uit onze keuzes om het biologisch aan te pakken.

  • Bestrijding door het wegvangen van trips met lijmvallen en lokstoffen

  • Biologische bestrijding van Taxuskever larven, door middel van natuurlijke schimmel die mee in onze potgrond gemengd zit.

  • Biologische bestrijding van taxuskever larven door middel van aaltjes die de larven van de taxuskever opeten.

  • Handmatig onkruid wieden in plaats van chemische bestrijding

  • Gebruiken geen chemische producten als onze planten in bloei staan, voor de bijen

  • Het ontwikkelen van nieuwe soorten die resistent zijn tegen ziektes.

Wij passen ook het principe van kouder telen toe in de winter waardoor we het verbruik van fossiele brandstoffen tot een minimum kunnen beperken.

Tevens hebben wij in 2007 geïnvesteerd in een gesloten lava-containerveld met silo's voor wateropvang en het hergebruik ervan. Al het water en drainwater met mestoffen worden opgevangen en hergebruikt.

 

 

 

 

 

 

ipm

In 2001 hebben wij het ‘Milieucharter Antwerpen 2001’ behaald. Dit is een initiatief van de provincie Antwerpen, de Kamer van Koophandel en het Strategisch Plan Kempen. De projecten die wij uitwerkten handelden over afvalbeheersing, rationeel energiegebruik en minder gebruik van pesticiden.


In 1998 namen wij deel aan het project “schoner produceren”, waarbij hoofdzakelijk het waterverbruik en de geïntegreerde bestrijding werden opgevolgd
.

 

charter
 
 
Privacy - Copyright © Belgicactus bvba 1999-2018 - www.belgicactus.be